Skip to Content

Zdravlje
i okoliš

PATTEX
“TI DAJE SNAGU”

Ovo je obećanje koje ide mnogo dalje od omogućavanja našim korisnicima da obave svoj ​​posao uz pomoć snažnih proizvodima visoke kvalitete iz širokog asortimana rješenja za lijepljenje i brtvljenje. Ono također odražava predanost marki unutar Henkel grupe, svjetskog lidera u održivosti, kako bi korisnicima pružio neotrovne formulacije koje ne štete njihovu zdravlju niti okolišu.

A uz Pattex, mi uvijek ispunjavamo obećanja, za koja imamo čvrste planove u našoj strategiji održivosti.

Na zrelim tržištima, naš cilj je pružiti potrošačima čitav asortiman proizvoda bez otapala. To je vrlo zahtjevan zadatak jer mi ne želimo smanjiti učinkovitost naših proizvoda. Ponosno tvrdimo da je ovaj cilj već na 99% postignuća. Kao primjer, 2011. godine je u cijeloj Europi lansirano novo snažno višenamjensko ljepilo pod nazivom TOTAL ljepilo koje uopće ne sadrži otapala.

Za tržišta u razvoju, s obzirom na potrebe i dostupnost sirovina na lokalnoj razini, naš cilj je također pružiti čitav asortiman proizvoda bez otapala, odnosno otkloniti sva otapala iz formulacija proizvoda, što je i financijski vrlo izazovan zadatak. Ponosno tvrdimo da je ovaj cilj već na 95% postignuća na globalnoj razini. Jedan od dokaza je otklanjanje otapala toluena  iz svih formulacija kontaktnih ljepila. Do 2014. godine, Pattex je imao za cilj sasvim otkloniti opasna otapala iz svojih proizvoda.