Skip to Content

ZAJEDNO POSTIŽEMO ODVAŽNE STVARI​

NAŠA TEŽNJA

Naš svijet prepun je potencijala i beskrajnih mogućnosti. Pattex je tu da potakne onu neustrašivu verziju vas samih koja obavlja stvari. Naša predanost leži u pomaganju da sami vjerujete u svoje sposobnosti i da vam pružimo prave alate. Uz našu široku ponudu i nepokolebljivu podršku, zajedno stvaramo dinamičan duo, pretvarajući težnje u postignuća. Ovaj etos proteže se i na naše napore u pogledu održivosti; zajedno možemo pobijediti izazove kao što su ekološki prihvatljiva ambalaža i postizanje nulte emisije ugljika.​

Cirkularnost

SMANJITI UDIO PLASTIKE U AMBALAŽI

Naš cilj je smanjiti količinu materijala za pakiranje koje koristimo na minimium, bez ugrožavanja kvalitete, performansi i sigurnosti naših proizvoda.

Trenutno implementiramo ekološki održivu ambalažu s inovativnim blister rješenjem bez plastike. U Henkelu radimo s jasnim ciljevima, zbog čega nastojimo da 100% naše ambalaže ima mogućnost recikliranja i/ili ponovne upotrebe do 2025. godine.

PRELAZAK PREMA RECIKLIRANIM MATERIJALIMA

Pattex razumije važnost postizanja prijelaza na kružno gospodarstvo. Stoga se naša strategija usredotočuje na četiri stupa:

  1. Inteligentni dizajn ambalaže i smanjenje materijala za pakiranje.
  2. Korištenje materijala iz održivih izvora.
  3. Zatvaranje životnog ciklusa naših proizvoda, budući da se njihova ambalaža nakon konzumiranja može reciklirati.
  4. Istraživanje kako bismo povećali upotrebu obnovljivih sastojaka u našim formulama.

Zdravlje i sigurnost

NAŠA FORMULA BEZ OTAPALA

Jedan od naših koraka prema održivom okolišu je potpuni prelazak na proizvode bez otapala bez ugrožavanja čvrstoće ljepila. Cilj nam je radikalno smanjiti tj. ukloniti otapala u našim proizvodima. U tome nam najviše pomažu Henkelove jedinstvene formulacije na bazi polimera, koje zamjenjuju otapala u višenamjenskim i montažnim ljepila.

Klima & Priroda

Smanjenje ugljičnog otiska

U Pattexu smo predani radu na smanjenju naših emisija i razvoju rješenja koja pridonose zaštiti i obnovi prirode kroz naš lanac vrijednosti.

Stoga naša proizvodnja u našoj tvornici u Hannoveru (Njemačka) koristi 100% obnovljivu energiju.